Travel wishlist #2 – Olaszország, 2. fogás

Genova Olaszország

Két olasz utazás között nyilván nincs jobb dolgom, mint azon gondolkozni, hogy hol nem jártam még, és melyik városokba szeretnék eljutni. Még az előző olasz wishlistem elemeit sem látogattam végig (tekintve, hogy azt egy éve írtam, elég szép teljesítmény lett volna), de máris hozok egy új listát. Hála a sok olaszórás csevejnek, az Instagramnak és a Google Street View-nak, megint rákerült néhány olasz vidék a radaromra.

Palermo

Palermo Olaszország

Catania meglátogatása után úgy gondoltam, nekem elég volt a déli nagyvárosokból. Cataniában tényleg nem túl sok az érdemi látnivaló, a hangulata sem ébresztett bennem pozitív érzéseket, igaz, az idő is rettenetes volt, amikor ott jártunk. Nápoly azonban visszaadta az olasz nagyvárosokba vetett hitemet – ha egyáltalán volt ilyenem -, és azóta már Palermo is vonz a pálmafáival, okkersárga színével és potyogó vakolatú házaival. Kerestem is néhány palermói instás embert, és most az ő képeikre (is) csorgatom a nyálam.

Torinó

Torino Olaszország

Amikor erre a városra gondolok – ahol még természetesen sosem jártam -, olyan mintha a fagyos lelkemben gyertyák gyúlnának. Úgy érzem, ez az a hely, ahol szívesen eltöltenék egy hűvös őszi hétvégét. Abszolút jókat hallottam a városról, leszámítva azt a sztorit, amikor az egyik barátom narancslevet kért angolul egy kávézóban, és a pultos lány képtelen volt megérteni, de ez engem pont nem érint. Igen, szóval valahogy olyan előkelően kuckózós nagyvárosnak érzem, méltóságteljesnek; és sokkal jobban vonz, mint Milánó vagy akár Róma (fun fact: sosem voltam még egyik városban sem, de amúgy őket is megnézném lassan).

Amalfi-part

Amalfi part, Positano

Amikor tavaly februárban Nápolyban jártunk, nem akartam egy egynapos rohanásban letudni az Amalfi-partot, vagy akár Sorrentót, inkább eldöntöttem, hogy eljövök máskor is Campaniába. Márciusban két éjszakát fogunk Sorrentóban tölteni, onnan pedig autóval tervezzük bejárni a partot, elsősorban Positano érdekel, esetleg Ravello, és ami még közben sikerül.

Umbria

Assisi Olaszország

Igen, ez így elég átfogó, tudom. Umbriát valamiért Toszkána puritánabb verziójaként képzelem el, és szívesen meglátogatnám egy hasonlóan borongós időben, mint ami a képen van. Assisi a vallástalanságom ellenére is vonz,  de mennék Perugiába, Spellóba, Gubbióba (az Utas és holdvilág megtette a hatását), Orvietóba… errefelé miért nem megy valamilyen fapados? Bár ezen a környéken egy road trip lenne a legjobb, talán érdemes lenne lejönni eddig autóval.

Genova

Genova Olaszország

Az egész ott kezdődött, hogy meghallgattam és megszerettem egy Ex-Otago számot (egy év alatt sem untam meg, egy icipicit sem), megnéztem a klipjét, amely Genovában játszódik, és bár alig látszik valami a városból, mégis azonnal rápörögtem. Az észak Nápolyaként emlegetett ligúr nagyváros szerintem épp nekem való lenne, a környéke pedig tele van képeslapra illő tengerpartokkal, és ezekkel a klasszikus, Liguriára annyira jellemző színű házakkal. Gyanítom, ha Cinque Terrét szerettem, akkor ezért a környékért is odalennék.

Ez a kör most ennyi, van még a tarsolyomban néhány célpont, ha Olaszországról van szó, sosem fogok kifogyni az ötletekből. És sosem fogok belefásulni ebbe az országba. Nektek hova lesz a következő olasz utatok?

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Travel Journalt a Facebookon, ahol mindig értesülhetsz az újabb posztokról; további képekért pedig látogass el az Instagramomra!

2 hozzászólás a következő bejegyzésen: “Travel wishlist #2 – Olaszország, 2. fogás

  1. Én alig várom, hogy márciusban kipipáljam Toszkánát. :)
    Positano szép, azt tényleg nem érdemes kihagyni, nekem még Amalfiban a híres templom nagyon tetszett. Sajnos nekünk nem jutott időnk Ravallóra, várom majd a képeidet róla. :)

  2. Biztos tetszeni fog :) már én is eléggé visszavágyom (asszem ezekről a helyekről is tudnék írni pár hosszabb listát:D)
    Még én sem tudom, mi fog beleférni az egynapos Amalfi-parti napba, nem akarok amúgy végigrohanni minden városon, majd bérelünk arra a napra autót, aztán szerintem a fél nap azzal fog telni, hogy parkolót keresünk :D

Hozzászólás