Kedvenc utazós posztok — július és augusztus

utazós blogok

Velem együtt ez a rovat is nyári szabadságra ment, a júliusi kedvenc cikkek kimaradtak. Dupla adagot hozok így a nyár végén, mert bár nemcsak az írást, hanem az olvasást sem vittem túlzásba az elmúlt két hónapban, sok érdekes poszt fennakadt a hálón. Őszinte leszek: a leghalványabb fogalmam sincs, hogy hova tűnt a nyaram, szétfolyt az ujjaim között, ráadásul különösen nagy a kontraszt a tavalyi nyárral szemben. Közben viszont születtek tök jó útinaplók, beszámolók, mutatom, miket találtam!

Ezért lehet Prágát nagyon szeretni | Check-in

Mivel még csak télen jártam Prágában, egészen furcsa napsütéses képeket látni a városról, de egyszer muszáj lesz jó időben is elmennünk, hogy teraszokon ücsörögve ihassuk a sört. Ráadásul most úgy érzem, egy csomó helyen még nem is jártam. Ezt a cikket biztosan előveszem majd, ha újabb utazást tervezünk a cseh fővárosba.

Szivárványszínű olasz városok | Olaszmamma

Nektek melyik az első város, ami eszetekbe jut erről a címről? Nyugi, valószínűleg ott lesz a listában! :) Én a hétből eddig háromban jártam, az egyikről ezen a blogon is írtam, a többi meg mehet a bakancslistára!

Az Amalfi-part legszebb városai | Világutazó

Még mindig Olaszország, némi átfedésben az előző cikkel. Bár jártam már Campaniában, az Amalfi-partot nem akartam egy nap alatt kipipálni, úgy érzem, több időt szeretnék majd egyszer szánni erre a gyönyörű partszakaszra. Ez a cikk is ezt a sejtésemet igazolja. Letáboroznék valamelyik csendesebb városkában — biztosan nem főszezonban —, mondjuk Minoriban, aztán onnan kiindulva fedezném fel a környéket.

Tudatos utazás — Állatok | Backpacker

Ez egy nagyon-nagyon-nagyon fontos cikk, kérlek, olvassátok el. Elefánton lovaglás, állatkertek, cirkuszok, delfinpuszi – tudjátok, mi van ezek mögött?

Útinapló — Kőszeg és környéke | The Minimal Jungle

Kőszeg azon kevés magyar város közé tartozik, ahova nagyon szívesen visszatérnék valamikor, utoljára gyerekkoromban jártam ott, és ennek a cikknek hála talán éhen sem halnék! :D

Porto, az őszinte város | Mapless World

Minden igényt kielégítő, élvezetes beszámoló Portóról, gyönyörű képekkel, ami sokkal lelkesítőbb, mint amit én írtam a városról. Tudjátok, nem engem nem igazán varázsolt el, viszont ha fontolgatjátok az utazást, a Mapless World útinaplóját mindenképpen olvassátok el!

Víkendvárosok — Hallstatt, Ausztria | 15 tickets

Fanni rengeteg szuper cikket írt az elmúlt két hónapban, de úgy érzem, a hallstatti ismertetője tetszik most a legjobban. Hatalmas gyönyörűség ez a város, tavaly nyáron mi is jártunk Salzkammergutban (ahol minden város elképesztő, de tényleg Hallstatt a legszebb), és nagyon szeretnék egyszer egy hűvösebb, késő őszi hónapban visszatérni.

Útiterv nélkül sosem indulok útnak | Kittenish

Végül pedig egy utazástervezős cikk Zsófitól, digitális és analóg módszerekkel egyaránt, és még a Travel Journal-jébe is bekukkanthatunk! Remélem, még így, ősszel is jól jön nektek egy ilyen poszt, szervezgettek valami nyaralást még idénre?

1 hozzászólás a következő bejegyzésen: “Kedvenc utazós posztok — július és augusztus

Hozzászólás