Kedvenc utazós posztjaim – Május

május utazóblogok

Rászabadultam a Bloglovinra, úgyhogy egyre több inspiráló utazós cikket olvasok! Hiába írom majdnem egy éve ezt a blogot, még nagyon újnak érzem a terepet, és a nagyok posztjaiból sokat tanulhatok nemcsak arról, hogy mit hogyan írjak vagy jelenítsek meg, hanem arról is, hogy melyek azok a kérdések, amelyeken érdemes lehet elgondolkodnom az utazásaim során. A túlságosan blog-specifikus cikkeket nem akartam megosztani, barangoljunk inkább Portugáliába, Máltára, Ausztriába, de hoztam két elgondolkodtató bejegyzést is.

Praia mánia | Mind the Map

Épp most, a portugáliai kiruccanásunk során jártam először az Atlanti-óceánnál (attól függ, hogy nézzük), de egy jóval kevésbé impozáns részen, mint amerre Melinda tölti manapság a mindennapjait. Most úgy vagyok vele, hogy egy darabig nem vágyom Portugáliába, de azt eddig is sejtettem, hogy a déli terület, pl. Lisszabon fölött elég szexi partokat rejteget, úgyhogy azért nem szabad lemondanom teljesen erről az országról!

Málta – a legkisebb ország, ahol eddig jártam | Kittenish

Köszi, Zsófi, újabb ország a bakancslistámon! Eddig mindig legyintettem, ha Málta szóba került, de miután végignéztem a képeket és elolvastam a beszámolót, nem tudok nem lelkesedni. Ajánlom a Vallettáról szóló bejegyzést is, egy izgalmas kísérletről is szó esik benne. :)

A smaragdzöld tó titka | Világjáró

Muszáj megemlítenem ezt a posztot, ugyanis totál rákattantam erre a tóra! Valahogy mindenhol ez jön most szembe: emlékszem, jó pár hete egy insta-poszt miatt írtam fel magamnak, aztán azóta egyre több helyen köszön vissza, ma is belefutottam valahol… Ráadásul csak három órára van tőlünk ez a különleges hely, szerintem imádnám (remélem, nincsenek lepkék).

Why Quitting Your Job to Travel Isn’t the Answer | Land Of Marvels

Ha nekiállsz utazós blogokat olvasni, pikkpakk bele fogsz futni több olyan posztba, amelynek a szerzője elmeséli, hogy miként hagyta ott a jól fizető irodai állását (vagy akármilyet), és hogyan vette a nyakába a világot. Szabadság, tengerpartok, ananászban tálalt koktélos instafotók, napi pár óra freelancer meló egy függőágyból, vagy egyéves világ körüli út hátizsákkal. Pedig nem ez az egyetlen út, ha az ember tényleg igazán odavan az utazásért. Én is úgy gondolom, hogy az életnek sok más aspektusa is van, ráadásul egy utazás során nekem sokszor ugyanolyan fontos az azt megelőző szervezős időszak illetve a megérkezés is. A cikk szerzője más érveket hoz, olvassátok, jó ez a másféle megközelítés.

Be so busy being awesome you don’t have time for all the criticism | The Travel Hack

Megfigyeltem egy hülye tendenciát: az utazó emberek rohadtul tudják utálni egymást. Utálni, megvetni, lesajnálni, kioktatni. Miért olyan helyen szállsz meg, miért nem azt eszel, miért nem két hétre, miért nem három napra, hogy van ennyi pénzed, ha nincs ennyi pénzed, minek mész, miért viszed magaddal azt, és így tovább. Fogalmam sincs, honnan jön ez a feszültség, de ez a cikk rávilágított, hogy nem csak én látom úgy, hogy ez egy olyan hobbi, ahol elég masszívan jelen van a kritizálás. Pedig én azt hittem, az utazó emberek nyitott emberek… ó, te édes nyári gyermek. Egy nagy francot.

2 hozzászólás a következő bejegyzésen: “Kedvenc utazós posztjaim – Május

  1. Oké, Máltát akkor most én is felvettem a bakancslistára. :)
    Én is hittem egy ideig, hogy az utazók csak jó fej meg kedves emberek lehetnek, aztán sajnos utaztam eleget ahhoz, hogy rájöjjek, hogy sajnos ez nem így van.. De én azt is bírom, mikor olyanok is kritizálják, hogy jaj, miért ennyiért vettél repjegyet, akik nem is utaznak.

    1. Igen, egyrészt a helyszínen is kiderül, hogy mennyire otrombák tudnak lenni egyesek, másrészt elég felmenni 1-1 fórumra, blogra, hogy ez kiderüljön. Iszonyúan meglepődtem, amikor először találkoztam ezzel a hozzáállással, hogy mer én jobban tudom, hogy kell utazni! Mindegy, ez egy hálás téma, hosszan bele lehetne menni,majd még próbálok rájönni, mitől van ez.
      Mármint milyen értelemben kritizálják? Túl olcsón v túl drágán? :D

Hozzászólás