Kedvenc utazós posztjaim – Június

utazós blogok június

Hoztam nektek megint egy kis plusz olvasnivaló-adagot! Lesz itt Párizs, Norvégia, Wales, Montenegró, na de nem akarok mindent előre lelőni. Sok-sok szépséges fotó meg egy elgondolkodtató cikk az utazás bizonyos értelemben vett “halmozásáról”.

Alternatív Párizs – az Eiffel-tornyon és a Notre-Dame-on túl | urban:eve

Lehet, hogy ezt még nem írtam, de Párizs konkrétan az utolsó hely, ahová Európán belül elutaznék. Nemhogy nem vonz, egyenesen taszít, és ezt az érzést én a diákkoromban olvas(tat)ott realista kötelezőknek tudom be. Via cikke viszont tetszik, szívesen olvastam, annak ellenére is, hogy eszem ágában nincs betenni a lábam abba a városba.

Benyomások Bergenről | 15 Tickets

Norvégiát még tartogatom egy olyan periódusra, amikor borzasztó gazdag leszek (és akkor is először inkább Izlandra fogok menni), addig meg olvasgatok róla. Hát ettől a poszttól sem lett kevesebb kedvem odautazni, egy szexi fjordot előbb-utóbb muszáj lesz meglátogatnom!

Wales Photo Diary | Nishaantishu

Hangulatposzt gyönyörű, lélegző fotókkal Walesről, amit azért válogattam be a havi adagba, mert valami hihetetlen módon vágyom egy kis borongós időre ebben a dögletes melegben.

The Most Beautiful Places in England for Your Bucket List (Besides London) | Happy to Wander

Ha a fenti képek épp felpiszkálták bennetek a mehetnéket Nagy-Britannia felé, adok még egy kis nézegetnivalót. A bejegyzésben említett helyek nagy része bakancslistás nálam (és ez csak Anglia!), még azok is, ahol már jártam korábban, pl. Brighton vagy a Durdle Door. Imádom Angliát, majdnem annyira, mint Skóciát, és hát bőven van még mit bejárni rajta.

Why I Don’t Want to Visit 100 Countries Before I’m 30 | Never Ending Footsteps

Lauren tipikusan az az utazóblogger, aki (f)eladott mindent azért, hogy utazhasson. Aztán rájött, hogy a mennyiség a minőség rovására megy, és óriási hiba végigrohanni az országokon, csak azért, hogy a térképre egy újabb gombostűt szúrhasson.

35 Photos to Inspire You to Visit Kotor, Montenegro | tea was here

Régen szörnyen el akartam jutni Montenegróba, mostanra viszont – béna fóbiámnak köszönhetően – megrettentem a helytől. Valamelyik télen esetleg hajlandó leszek csinálni egy balkáni túrát. :) A posztban szereplő képek nagyon megtetszettek, és csak még jobban epekedem azért, hogy élőben is láthassam ezt az országot, a blogot meg biztosan követni fogom ezután.

2 hozzászólás a következő bejegyzésen: “Kedvenc utazós posztjaim – Június

Hozzászólás