Kedvenc utazós posztjaim – Április

utazóblog posztok április

Elindultam egy felfedezőúton: szeretnék minél több jó utazóblogot megismerni – a legjobb az lenne, ha minél több magyar blogot találnék, amit szívesen olvasok. Ebben a hónapban több érdekes cikket is találtam az utazás témájában (nem mindegyiket utazóblogon), a kedvenceimet megosztom veletek is, mert én is nagyon szeretek ilyen havi körképeket olvasgatni másoknál.

Balkán körút – Útiterv | 15 Tickets

Fanni blogját nemrég fedeztem fel, és egyből fel is iratkoztam rá, mert annyira kevés magyar utazóblogot ismerek és szeretek, az ő oldala viszont egyből megtetszett. Ebben a posztban röviden mesél a nyolcnapos balkán körútjáról, amely során meglátogatta Albániát, Montenegrót, Horvátországot és Boszniát, ráadásul tömegközlekedéssel mászkált az egyes városok között. Remélem, mélyebben beszámol majd az egyes célpontokról, mert a képek láttán kíváncsi lettem a részletekre.

Költözés, mitől otthon az otthon, és egyéb gondolatok – 8 hónapja Brightonban | urban:eve

Csalok, mert Via cikke márciusi, de valamiért csak az elmúlt hetekben fedeztem fel, viszont ez az egyik legjobb poszt, amit az utóbbi időben olvastam. Nyilván nem sok mindenkinek kell bemutatnom az urban:eve blogot, de azért egy gyorstalpaló a cikkhez: Viáék 8 (vagyis most már 9) hónapja költöztek ki Brightonba, ami ráadásul egy fantasztikus város, legalábbis ezt szűrtem le abból a pár látogatásból, amikor ott jártam. Via az első nyolc hónapról az otthonosság-érzés szemszögéből számol be, meg arról, hogy ne várjunk arra, hogy egy új országban, városban majd csak úgy megtaláljuk a helyünket, ezért nekünk magunknak is tenni kell.

Porto – A dolgos város | Kalandlista

Néhány hét múlva épp ide utazunk, úgyhogy most bármilyen tartalomnak örülök, ami Portóval foglalkozik. Bármi infót hallok, folyamatosan jegyzetelek, és közben megpróbálom elképzelni, hogy milyen lesz a Douro folyó partján sétálgatni májusban.

5 genius ways to collect souvenirs like a minimalist | A globe well travelled

Szeretek vicces-hasznos dolgokat hazahozni az utazásaimról, de az erőltetett szuveníreket egyáltalán nem szeretem (pl. hűtőmágnes), sem magamnak megvenni, sem ajándékba adni. Nem érzem szükségét egyébként annak sem, hogy város-specifikus csecsebecséket vegyek, bár egy liter campaniai limoncello sosem jön rosszul. :D Ebben a cikkben kapunk egy-két szuper ötletet arra, hogy hogyan kerüljük el az utazási relikviák felhalmozódását, kezdve a mindenféle belépő- és metrójegytől az értelmetlen dísztárgyakig. Nekem leginkább a lefotózós ötlet tetszik.

Ideas for Your Travel Journal | A Pair & a Spare

Nos, ez a poszt épp ellentmond az előzőnek, de kit érdekel? :D Emlékszem, amikor először láttam egy reptéren várakozó lánynál valódi travel journalt, épp a csomagján levő matricát ragasztotta bele a noteszbe, és akkor úgy döntöttem, ilyen nekem is kell. Egyszer majdnem neki is álltam, de rájöttem, bármennyire is tetszik az ötlet, nem valószínű, hogy megcsinálom – végül blog formájában jött létre a dolog. Viszont ha nektek még lenne kedvetek ilyesmihez, ebben a posztban találtok pár alapvető ötletet arra, hogy mivel tölthetitek meg a saját noteszeteket, itt pedig még többet olvashattok a travel journalingről.

Ha ti is olvastatok izgalmas utazós bejegyzéseket mostanában, ne tartsátok magatokban, meg ha van olyan utazóblog, amit szerettek, azt is írjátok meg kommentben!

Hozzászólás