The Wanderlust TAG – 20 kérdés és válasz az utazásról

A wanderlust állandóan ott mocorog bennem, néha kevésbé, néha erősebben, de ez az a vágy, ami folyamatosan életben tart. Hoztam egy taget így rögtön az elején, ebből sok minden ki fog derülni az utazáshoz fűződő kapcsolatomról. Ha ez nem lenne elég, itt még többet megtudhatsz rólam. A kérdések innen, innen és innen származnak.

Which countries have you visited? / Eddig melyik országokban jártál?
2016. júliusi állapotok: UK, Spanyolország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Németország, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Románia (+ kb egy órát eltöltöttem Franciaországban)

Where was your first plane to? / Hova utaztál először repülővel?
Angliába.

How do your pass your time on the airplane? / Hogyan ütöd el az időt a repülőn?
Egyedül: zenét hallgatok, és bizakodom, hogy nem lesz turbulencia, leszállásnál kapaszkodom a karfába. Ha többen vagyunk: nézegetek, bizakodom, hogy nem lesz turbulencia, leszállásnál kapaszkodom az útitársam kézfejébe.

When, with who and why do you travel? / Mikor, kivel és miért utazol?
Tavasszal és ősszel utazom a legszívesebben, ilyenkor nincs kánikula és a tömeg sem vészes. A kivel változó, leginkább a fiúval, amíg ő nem volt, addig barátokkal, a legjobb élményem viszont egy solo travel út volt. Miért? Ott az a gén, tudjátok, ami az emberek 20%-ában található meg. Meg hajt a felfedezés vágya, meg az újrafelfedezésé is, meg a látványon kívül a más illatú levegő, az ízek, az idegen nyelvtől másképp morajló utcák. Fényképezni is nagyon szeretek. Illetve az a súlyos helyzet, hogy szeretek néha elmenni Magyarországról.

Siracusa

Favorite city or country? / Kedvenc város vagy ország?
Olaszország, Velence.  <3

Most memorable experience abroad? / Mi volt a legemlékezetesebb dolog, ami megtörtént veled külföldön?
Jaj de hosszú ez a lista, és most ahogy néhány eszembe jut, el tudnék morzsolni egy könnycseppet, ha bőgős fajta lennék. Rengeteg felejthetetlen emlékem kötődik a pisai erasmusolásomhoz, a több angliai kiruccanáshoz (például nehéz lesz kiverni a fejemből azt az érzést, amit London utcáin éreztem, amikor rájöttem, hogy két órával elnéztem a repülő indulását, nem a jó irányba), az egyetemi kirándulásainkhoz – Velence és Krakkó -, úgy általában Velencéhez, jézusom, tényleg mindjárt bőgök, úgyhogy hagyjuk.

Best item purchased abroad? / Mi a legjobb cuccod, amit külföldön vettél?
Biztos, hogy valami kaja. :D Vagy az az eperbor…

Hostel vagy hotel?
A Bed&Breakfastet / Airbnb-t választanám, mint köztes megoldást.

Amszterdam_airbnb

Travel accessory you always pack? / Mi az az utazási kiegészítő, amit mindig magaddal viszel?
Telefon Google Mapsszel, és töltővel.

Favorite dish(es) you have eaten abroad? / A kedvenc étel, amit külföldön ettél?
Itt megint Olaszország fog nyerni a piadinával, sajtokkal, sonkákkal, pisztáciakrémes pizzával, meg még egy csomó másik étellel. Viszont Krakkóban is ettem sok finomat, a céklalevest nem tudom elfelejteni. És akkor az italokról még nem is beszéltünk: olasz ristretto, eperbor a kedvenc velencei teremen, aperol spritz, a jó kis sörök Angliában.

Where would you travel just to eat the food? / Hova utaznál csak azért, hogy edd a helyi kaját?
Valami amerikai kisvárosba, ahol van egy isteni diner.

Which countries do you want to visit? / Melyik országokba szeretnél eljutni?
Hova nem, ugye (mondjuk ilyen is van bőven). A top 5-öm jelenleg, ahol még nem voltam: Izland, Grúzia, Törökország, Marokkó, USA.

Are you currently saving up for a trip? / Most is spórolsz egy utazásra?
Mindig, mivel folyton valami utazáson jár az agyam.

What accent in the world is your favorite to hear? / Melyik a kedvenc akcentusod a világon?
Az számít, amikor az olaszok úgy mondják ki a nevemet, hogy Káátááá?

Preferred method of travel : planes, trains or automobiles? / Mivel utazol a legszívesebben: repülővel, vonattal vagy autóval?
Előnye meg hátránya mindegyiknek van, igazából egyiket sem szeretem különösebben, de repülővel utazom a leggyakrabban. A helyi közlekedést mindig kipróbálom, a vaporettóért odavagyok teljesen.

Velence Castello

Are you repeat visitor or do you explore new places? / Újra és újra meglátogatsz helyeket, vagy szívesebben fedezel fel új területeket?
Mindkettő, de azt hiszem, jó példája vagyok az újralátogatónak, hiszen van egy szerelemvárosom.

Where have you traveled to that you would love to visit again? / Melyik az a hely, ahol már jártál, de újra meglátogatnád?
Erre a kérdésre szerintem mindig Velence lesz a válasz.

Is there a place you would never go again? / Van olyan hely, ahova soha nem mennél vissza?
Nincs olyan hely, ahova semmi esetre sem, de azért nem minden város ér meg nekem egy újabb látogatást.

Do you read up on your destination (culture, history, safety) or do yo wing it? / Utánaolvasol az úticélodnak, mielőtt odalátogatsz, vagy készületlenül érkezel?
Praktikus infóknak mindig utánanézek, hogy ne álljak ott hülyén, erről bővebben itt.

You’re leaving tomorrow, money is no object, where are you going? / Ha holnap indulhatnál, és a pénz nem számítana, hova mennél?
Pakolnék, és költöznék Velencébe, örökre. Egyébként még az USA is játszik, első körben a romantikus Dél, mondjuk Savannah.

Vigyétek nyugodtan a taget, de szóljatok, ha kitöltöttétek, mert érdekelnek a válaszok!

6 hozzászólás a következő bejegyzésen: “The Wanderlust TAG – 20 kérdés és válasz az utazásról

  1. Ez jó volt :) Ha már Olaszország, akkor Szicílát mindenképpen fedezd fel magadnak. És semmi esetre se hagyd ki Szirakúzát. Ha van rá lehetőséged, mindenképpen a tenger felől, vitorlással közelítsd meg ;)

    1. Voltam pár napot Szicílián, Szirakúza hihetetlen gyönyörű (a vitorlás kimaradt:D), de ott laktunk a tengerparton, reggel már hozta be a tengeri szél a víz illatát az ablakon, ahhh imádtam! :) Meg persze az Etna is csodás volt. Imádom, ahogy Szicíliában találkozik a kék ég a sárga épületekkel, és persze a pisztáciafagyi sem rossz. :D

  2. (én is Kata), én is imádom az olasz Káátáá-t, annál már csak a csehet szeretem jobban: Katya – imádom, nagyon magaménak érzem! mondjuk én csöppet elfogult vagyok, mert a cseh párom ejti így a nevemet…

Hozzászólás