Kedvencek júliusban

juliusi kedvencek

Júliusban egyáltalán nem voltam sehol. Még egy napra sem ugrottunk el kirándulni, balatonozni, fesztiválozni, semmi, és bevallom, egyáltalán nem is hiányzott. Nyertem egy klasszikus, régi-féle nyári szünetet, és ezt élveztem itthon, Győrben, tipikus nyári kellékek társaságában.

Májustól teljesen megváltozott az életem, nincs már munkahely, ahova be kéne járni, és ez a legjobb dolog, ami történhetett velem. Amíg az adminisztratív dolgok elrendeződnek/tek, adtam magamnak egy kis időt, mert ki tudja, mikor lesz még egyszer akkora mázlim, hogy újra átélhetem a középsulis évek nyári szüneteinek a szabadságát. Hogy amikor este felhabzik rajtam a gyümölcsös tusfürdő, ami a gyerekkorom júliusait idézi, akkor nem arra gondolok, hogy de kár, hogy már sosem leszek olyan gondtalan, hanem hogy mekkora mázli, hogy pont ugyanolyan nyugiban vagyok ezen a nyáron, mint akkor régen.

Az egyik kedvencem egyébként épp az ananászos meg a tejes-gyümölcsös tusfürdő, de nézzük inkább a többit.

jegeskávé

kávé minden délután – leszoktam a reggeli kávézásról (mindenkinek ajánlom, aki úgy érzi, délután már képtelen ébren maradni, hogy próbálja ki, hogy délelőtt nem kávézik), ebéd után viszont minden nap megcsinálom a kis jegeskávé-adagunkat, ami ad egy löketet a délutáni tevékenységekhez.

könyvek – rengeteget olvastam, újra elkaptak a könyvek, még a könyves blogom is hiányzik időnként. Ahhoz mondjuk nem fogok visszatérni, de annak iszonyúan örülök, hogy egy bő féléves válság után újra bele tudtam vetni magam az olvasásba. A könyvvásárlást teljesen hanyagolom, viszont a könyvtárazásért továbbra is odavagyok, végre megtaláltam, hogy hova pakolták át az új könyveket, közben állandóan előjegyzek online is. Nem voltak egyébként mostanában katartikus olvasmányélményeim, de most nem is ez a lényeg.

mozgás – sok-sok edzés, a trx mellett már stretchingre is járok, ami a legjobb döntés volt valaha, nem fáj már a hátam, és egyre izmosabb és erősebb vagyok.

bandázások a lányokkal – vacsik, borozások, beszélgetések.

hűvös idő esővel – a nyári lehűlésnél nincs jobb (jöhetne már, de tudom, hogy még szívjuk ezt a meleget egy darabig), és júliusban elég sok jutott belőle. I.m.á.d.t.a.m. Kicsit őszidéző, közben tudom, hogy előttem van még a fél nyár. És persze ilyenkor tudok a legnormálisabban felöltözni.

banánfagyi, minden fagyi – nem múlt el nap fagyi nélkül, eszem a Cartedort, a lidlis epres tölcséreset, meg csináltam sok banánfagyit is mindig az aktuális gyümölccsel, néha csokival, mogyoróvajjal.

dinnye – igen, ennyire vagyok unalmas, hogy a dinnye az egyik nyári kedvencem a fagyi mellett. Szerintem nem volt még olyan nyár, hogy ennyi dinnyét ettem volna (csak a görögöt), a kedvencem az a miniatűr, amit félbevágok, aztán pikk-pakk kikanalazok.

sokat gondolkoztam, és nem őrültem bele – nem vagyok egyszerű eset, és régóta vallom, hogy azért nem jó, ha az ember nagyon ráér, mert túl sok ideje lesz agyalni, és az sosem vezet jóra. Vicces, mert ezer éve nem volt ennyi időm gondolkozni, és most inkább jót tett. Nem vagyok levert attól sem, hogy nincsenek körülöttem folyamatosan emberek, mint eddig, pedig ettől féltem a legjobban.

lajos cica

Augusztusban hasonló izgalmak ígérkeznek, de most már kicsit fel akarom pörgetni magam, meg aztán be kéne fejeznem a következő utazásunk szervezését is (ami majd szeptember végén esedékes, ha a Ryanair is úgy akarja), már megint nyilván túlagyalom és túlszervezem, ezért nem jutottam még a végére.

Meséljetek, nektek eseménydúsabban telnek a napok?

4 hozzászólás a következő bejegyzésen: “Kedvencek júliusban

 1. Ez tök jó, értem :) Nekem pont ilyen old school, nyugis nyaram van, de munka mellett. Viszont a nyári szünet miatt még a munkába járás is élvezet, mert ötöd annyi ember van mindenhol. Véletlenül, ill. ösztönösen alakult így és nagyon élvezem, azt hiszem túl voltam ingerelve az elmúlt időben. Dinnye dettó, eddig nem voltam nagy dinnyés, idén nagyon rákaptam. Ezen a nyáron sokkal kevesebbet netezek, mint korábban, viszont sok filmet nézek, Tolsztojékkal töltöm a nyarat könyvek szempontjából és roppant mód élvezem a mezőgazdasági részeket az Anna Kareninában :D Nálam főleg a sok internet olvasás, a mindenhonnan áradó lényegtelen apró információk tömkelege és az állandó ilyen-olyan programokra járkálás tett be idegileg, illetve az egy hónapon belüli két utazás még kora nyáron testileg, na az halálos volt :D Viszont a gondolkodás nálam szintén halálos: főleg az éjszakák és hajnalok gázosak ilyen szempontból, tudom, hogy sokkal jobb, ha elfoglalom magam napközben hétköznapi dolgokkal – akkor nincs időm túlgondolni a dolgokat :) Sajnos ma egy politikai dolog napközben is felizgatott agyilag, de túl leszek rajta :D Az erkély a kedvenc helyem mostanában, vannak virágaim és klassz, zöld udvara van a társasháznak, idegnyugtató kibámulni vagy olvasni ott. És félek a szeptembertől, bár lehet addigra elunom ezt a nyugit.

 2. Épp ma olvasgattam a könyves blogod, megörültem, hogy most ezzel a bejegyzéssel kicsit visszahoztad annak a hangulatát – stílusát! :)
  Hú én még nem is ettem dinnyét idén nyáron, pedig szeretem! Na majd strandoláshoz veszek :D
  Mozgáshoz minden elismerésem, én is próbáltam tornázgatni, de mióta megjött ez a durva meleg nem visz rá a lélek.

 3. Akkor hát köszi, hogy ezt a posztot elolvastad a nagy infó-dömpingben! :)

  Jaj hát az éjszakai meg a hajnali agyalás az nagyon gyilkos dolog, éjjel minden probléma óriásira nyúlik, és amikor ilyenkor tör rá a gondolkozhatnék, akkor általában már világvégét vizionálok. Én nagyon féltem, hogy túl sok időm lesz magamra, de az a helyzet, hogy úgy tűnik, baromira rámfért már, hogy kiszakadjak a mókuskerékből egy hosszabb időre, és nem is nagyon tervezek visszatérni, így visszagondolva annyira fullasztónak tűnik. Vagy ez a túlingereltség lehetett, amit te is írsz.

  Anna Kareninával aztán tényleg nagyon oldschool lehet a nyár! Én is beterveztem pár hosszabb olvasmányt, de mindig megbánom, amikor szófosó írókkal kínzom magam, most belekezdtem a Nixbe, de majdnem annyira irritál, mint Franzen. :D

 4. Dóri, igen, nekem is hiányzik néha az a közvetlenebb felület, próbálok valami hasonlót összehozni itt is, de a téma miatt nehezebb.
  Hát, a durva melegben én is bliccelgetem az edzéseket, múlt héten csak 1x voltam, de meg akartam halni.
  Jó strandolást! :)

  (ja és nem tudom, miért nem tudok kommentre válaszolni, próbáltam megjavítani, de egyelőre sikertelenül)

Hozzászólás