(Nem)tervek 2018-ra

2018 tervek

Biztos tök vicces lesz visszanézni ezt a bejegyzést egy év múlva, és konstatálni, hogy a halvány elképzelésekből mennyi minden (nem) valósult meg. Viszont nem is az a célom, hogy december 31-én megtervezzem a teljes jövő évem utazásait és blogos feladatait, inkább egyfajta bővített wishlistet szedtem össze, amiről lehet majd szemezgetni, ha egyáltalán később eszembe jut még ez a poszt. Jólesik most ebben a tudatlanságban lebegni, várom, hogy jöjjön valami impulzus, ami elvezet az első 2018-as repülőjegy-foglalásig. Mostanában sokan kérdezgetik, hogy hova indulunk legközelebb, de senkinek nem tudok válaszolni, mellesleg köszi mindenkinek, hogy a miért nem házasodtok össze és a mikor lesz gyereketek helyett inkább ezt kérdezgetitek.

2018 a hosszú hétvégék éve, könnyű lesz kellemesen elnyújtott szabadságokat csinálni magunknak, anélkül, hogy két kézzel kéne szórni a szabadnapokat. Természetesen nem fogok eljutni az összes felsorolt helyre, de legalább van miből válogatni.

Olaszország nyilván nem maradhat ki

Ahogy az évösszegzőben említettem, szörnyen rá vagyok pörögve arra, hogy visszamenjek Nápolyba margheritát meg ragús tésztát kajálni, de ebbe egyelőre nem akarom nagyon beleélni magam. Képzeletben már írom a második olasz kívánságlistát, amit majd itt is szeretnék megosztani, így nagyon nem akarok spoilerezni. Az elsőről viszont a Dolomitok izgat nagyon, de szívesen meglátogatnék néhány nagyvárost is, például Palermót vagy Torinót, esetleg Bolognát, illetve komplett kis körutak vannak a fejemben, de erről majd máskor. Külön érdekes, hogy Velence most fel sem merül mint potenciális úticél.

nápoly piazza plebiscito

Hegyek és birkák

Skóciát egyikünk sem tudta (és nem is akarja) elfelejteni. Nem tudom, hogy az idei lesz-e az év, amikor majd visszatérünk, de az biztos, hogy valami zöld hegyes, birkás, hűvös, természetközeli helyre jó lenne elmenni. Álmom egy skót roadtrip, de Izland is régi vágyam, csak eddig elrettentett a drágasága (és még most is elrettent).

Quairing-hegység

Új kaland

Emlékszem, Skócia milyen misztikusan hátborzongatónak tűnt, amíg el nem jutottam oda, aztán egy pillanat alatt otthon éreztem magam. Nápolytól is tartottam, pedig aztán minek? Bár ezek csak nagyon enyhe határfeszegetések voltak, talán pont egy komfortzónából kilépős (sehogy sem tudom kikerülni ezt a szót) utazásra van szükségem, egy pici kultúrsokkra, valami másra, mint amit eddig tapasztaltam. Nem egy pár napos city breakre, hanem egy országra, ahol nem beszélem a nyelvet, talán még az írást sem tudom elolvasni.

Isztambul

Régóta izgat Grúzia, Marokkó, Isztambul, Szarajevó, az újabb fellángolások között pedig olyan helyek szerepelnek mint Izrael és Ukrajna. Meg persze vannak távolabbi célpontok is, amelyek jó ideje borzolják a kedélyeimet, de valamiért úgy érzem, nem idén fogok eljutni Hongkongba, Kubába, az USÁ-ba vagy Buenos Airesbe.

A fenti célpontokon kívül London és úgy általában Anglia az, ami még lelkesít, Londonban hat éve nem jártam, valószínű az is megérne egy hosszú hétvégét. De úgyis minden az aktuális repjegyáraktól és a kedvemtől/kedvünktől függ majd, tőlünk simán kitelik, hogy pillanatok alatt eszkalálódik egy utazás, ami azelőtt pár perccel még kósza gondolat sem volt, aztán már ott is a repülőjegy az emailjeim között.

Travel Journal

2017-ben nem foglalkoztam eleget a bloggal, pedig a könyvesblogot részben azért zártam be, hogy az energiáimat ide összpontosítsam. Az íráshoz főleg akkor volt kedvem, amikor amúgy is rengeteg volt a feladat, amikor cikkeket írtam és könyvet fordítottam. A blogszerkesztőm most is rogyásig van piszkozatokkal, tervekkel, mert nem csak egy adott utazásról lehet írni; sorra jutnak eszembe a jobbnál jobb témák, amiket két felfedezőút között meg lehet rágni. Ezekkel jövök majd a következő időszakban, meg lógok a Hallstattos beszámolóval is.

Az előző, évzáró posztban elfelejtettem megköszönni, hogy itt voltatok és olvastatok, úgyhogy most: köszi mindenkinek!

Nektek körvonalazódik már, hogy merre mentek 2018-ban?

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Travel Journalt a Facebookon, ahol mindig értesülhetsz az újabb posztokról; további képekért pedig látogass el az Instagramomra!

6 hozzászólás a következő bejegyzésen: “(Nem)tervek 2018-ra

 1. Boldog Új Évet!!!
  Ma visszatértem, sikerült leülnöm a gép elé és minden kedvenc blogomon igyekszem behozni a lemaradásomat olvasásban :).

  Pont valamelyik nap emlegettem, hogy hiányzik azért a könyves blogod,mert azóta annyira nehezen választok új könyvet :D.

  Utazás 2018-ban?… Japán májusban.
  Illetve jó lenne elmenni valahova, ami autóút távolságban van. Ott van több ötletem is, Krakkó, Velence vagy Trieszt.
  Aztán szeretnék egy szülinapi meglepetés utat barátomnak szeptemberben, Brighton lenne a cél. Egy kis tengerpart, szép szálloda, egy jó kis ünneplős, hosszú hétvége.
  És legvégül a mostani abszolút karácsonyi hangulat hiányban egyre inkább mennék valahova az ünnepek alatt, uh remélem összejön a lottó 5-ös is :D.

  1. Boldog új évet neked is!
   Hű, szerintem nagyon izgalmas utazások állnak előttetek! Japán, úristen, szuper lesz biztosan, mennyi időre mentek?
   Krakkóba én is szívesen visszatérnék, olyan jókat ettünk ott :)
   Brighton szintén szuper ötlet, istenien hangzik!
   Nekem is nagy vágyam, hogy a karácsonyt valahol messzebb töltsük, de a fiú ezt a lelkesedésemet nem igazán osztja, azért most az adventi időszakban jó volt ellépni pár napra Ausztriába, ott egy kis karácsonyi hangulatot is magunkra szedtünk. :)

   könyves blog meg van ám egy csomó tökjó! Moly.hu-n fent vagy?

   1. Japánban 11 napot fogunk hasznosan tölteni :), mert időeltolódás miatt 13 nap a hivatalos indulástól érkezésig. Bár már most kevésnek tűnik :P. De azért sok mindent belepréseltünk eddig a programba, hogy város és vidék élmény is legyen.

    Ah igen, Hallstatt. Oda én is vágyom vissza, még nagyon régen, egy nyelvi táborban voltam arra és iszonyatosan tetszett a környék.

    Azt hiszem, még nagyon nagyon régen felregisztráltam a Moly.hu-ra… :D

    1. Biztosan fantasztikus élmény lesz Japán! :)
     Hamarosan jövök egy könyves poszttal itt is, remélem, találsz majd benne valami érdekeset :)

 2. Engem most nagyon izgat az, hogy a 30. szülinapomat külföldön töltsem, csak hát pont nyár közepén van, én meg rájöttem, hogy nem szeretem, mikor iszonyú zsúfolt egy hely, ahova utazom, július meg pont a csúcsa a szezonnak. Bár lehet találnék olyan helyet azért, ahol nincsenek olyan sokan és jól érezném magam. :)

  1. Hú az egy szuper ötlet! :) Szerintem biztos találsz olyan részt Európában, ahol nincsenek rengetegen, de azért érdekes is.

Hozzászólás