2019-ben vajon hova utazom?

2019-es tervek

Az az igazság, hogy baromira elkényelmesedtem tavaly utazás téren, mentem a jól bevált helyekre, amelyek másodszorra ugyanúgy, vagy talán még jobban beváltak, és ha arra gondoltam, hova utaznék 2019-ben, nem sok új ország ugrott be, legfeljebb olyan olasz városok, ahol még nem jártam. El is kezdtem gondolkozni azon, hogy lehet-e erre utazós blogot (meg instagramot) építeni, meg hogy amúgy olvas-e még bárki blogot, és ha igen, olyat olvas-e, ahol mindig ugyanazok a helyek köszönnek vissza. Kezdtem egy kisebb mélypont felé közelíteni, ami a legkedvesebb hobbimat illeti, és ebbe az állóvízbe jött egy irtó szuper karácsonyi ajándék.

Januárban már utazom is!

A fiúm olyan leleményes volt, hogy repülőjegyet kaptam ajándékba tőle, a szülinapomat egy másik kontinensen fogom ünnepelni, ami elsőre egy kicsit megijesztett – a fenti hangulatom tükrében -, aztán hihetetlenül örültem neki, és úgy érzem, visszakaptam egy adag nyitottságot a világ felfedezése iránt. Tel-Avivba utazunk hamarosan egy hosszú hétvégére, hummuszban és shakshukában fogok úszni (a Holt-tengert még meglátjuk), egy ideje elkívánkozom már ebbe a városba, és annyira szuper, hogy végre egy kicsit kilépek a megszokott dél- és nyugat-európai kultúrkörből!

Tel-Aviv

Lassan szállást is kéne foglalnom, illetve azt kell eldöntenem, hogy egy egynapos kirándulásba mit szeretnék beiktatni (mindenképp szeretnék elmenni Palesztinába is), és hogy ezt autóbérlős módszerrel, vagy inkább egy szervezett kirándulás keretei közt ejtsük-e meg. Ha voltatok már ezen a környéken, és van tapasztalatotok, írjatok! :)

Olaszország

Mi más. Először is, annyira bevált a tavaly júniusi pugliázás, hogy nem kérdés, hogy idén is szeretnék egy hasonló utat. Volt tenger, kaja, napsütés, igazi dél-olasz hangulat, és mindehhez zéró tömeg (kivéve a tengerpartokon, de ők a helyi olaszok voltak nagyrészt). Nem feltétlenül a Salentói-félszigetre mennék újra, hanem esetleg Garganóra, vagy akár valahol északabbra is tökéletes, vagy mondjuk Szardínia? Mindegy, csak szép tenger legyen. Azért is volt jó júniusban menni egy ilyen pancsizós útra, mert utána egész nyáron nyugton voltam, nem sírtam el magam mások tengerben fürdőzős képei láttán.

Veszettül érdekel Palermo és a környéke, ha tavasszal még beleférne valami, oda mennék. Szintén izgat Genova, csak félek, hogy túl északi, de alapvetően Liguriának az a része nagyon vonz, amerre még nem voltam, tehát Cinque Terrétől kb Genováig. Itt jó lenne mondjuk autóval közlekedni, és egy road trip szerű dolgot letolni a szebbnél szebb tengerparti, sziklás városokban, és persze Genovában.

Puglia látnivalók Torre dell'Orso

Nápolyba nyilván bármikor hajlandó vagyok elmenni, és most figyelj, az utóbbi időben Róma is érdekel! Minél több képet látok a Trastavere negyedről, annál inkább úgy érzem, hiba, hogy még nem jutottam el ebbe a városba.

Északnyugat

Van egy olyan érzésem, hogy Izlandra nem idén fogok eljutni, viszont a Brit-szigetek elérhetőnek tűnik, és amióta tudom, hogy valamelyik légitársaság már Corkba is indít járatot, kezd érdekelni Írország is. Persze Skócia a szerelem, és nagy álmom a North 500 végigautózása (meg Skye-on is bármennyi időt el tudnék tölteni), nem feltétlenül akarok idén is annyit ismételni. Meglátjuk.

skót felföld útiterv roadtrip

Határfeszegetés

Izrael valami nagyon más lesz, mint ahol eddig jártam, és iszonyúan várom, hogy lássak sivatagot, és hogy életemben először elhagyjam Európát! És az a legjobb, hogy most újra vágyom arra, hogy felfedezzek, ez tavaly nagyon hiányzott belőlem.

Régi-új kattanásom Isztambul, ezt már írtam az évzárós posztban is. Emlékszem, cirka 10-12 éve mennyire rá voltam pörögve, még azon is gondolkoztam, hogy oda adom be az erasmusos jelentkezésemet, aztán valahogy elfelejtődött. Az utóbbi pár évben kicsit megszaporodtak a zavargások, akkor félretettem, viszont már egy ideje nem nagyon hallottam aggasztó híreket, úgyhogy most újra lelkes vagyok. (És közben megállapítottam, hogy a három fapados közül egyik sem indít már oda járatokat, de a Pegasus igen!)

Jó, hát pillanatnyilag ennyi minden van a fejemben, szerintem ez is bőven sok, már megtervezgettem, hogy mikor hova lenne jó utazni, nézegettem repülőjegyeket, de a Tel-Aviv-i úton kívül még semmi nem fix.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Travel Journalt a Facebookon, ahol mindig értesülhetsz az újabb posztokról; további képekért pedig látogass el az Instagramomra!

6 hozzászólás a következő bejegyzésen: “2019-ben vajon hova utazom?

 1. Szerintem szuper helyek lesznek ezek 2019-ben, még akkor is ha esetleg nem minden úgy jönne össze, ahogy most tervezed. Tel-Aviv hatalmas nyitása lesz az évnek, az tuti :)
  Nekem idén Írország és Skócia még mindig hatalmas álmom, szülinapi ajándékként jó lenne meglepnem vele magamat, csak az a fránya tök egyedül utazás tántorít el még mindig. Meg nálam hónapok óta kattanás lett Dánia pl. Ez is esélyes desztináció :)

 2. Szuper tervek és Tel-Aviv biztos hatalmas élmény lesz, nagyon kíváncsi leszek majd a beszámolódra róla!
  Nekem az idei évre nagy vágyam (végre valahára) Prága – tavasszal, nyáron vagy max ősszel egy buszos szervezett útra mennék el, na meg a szokásos kis belföldi útjaim Bp, Győr :) Meg majd advent Grazban.

 3. Niki: Dánia teljes mértékben kivitelezhető egy hosszú hétvége alatt, és még fapadossal is könnyen elérhető. :) Koppenhágából pedig csak egy ugrás Malmö, és így két országot is érinthetsz.

  Kata: Tel-Avivra szörnyen kíváncsi vagyok, még sosem jártam arrafelé, de várom a képeidet, és a beszámolót! Mi az idén még gondolkodunk, de esélyes egy svéd-norvég roadtrip, amiben meglátogatnánk Oslot, Bergent és a Trolltungát is, amivel szintén egy hatalmas vágyam válna valóra! Plusz a bátyámékat is nagyon szeretném meglátogatni Nürnbergben, ott is rég jártam már… Meglátjuk, mi fér bele az idei évbe, tervek mindenesetre vannak. :)

 4. Niki: Bár biztos mondtam már, de Skóciában mindenki extra kedves és segítőkész és szuperjófej, valószínű egyedül se éreznéd magad egyedül:) de tuti vannak szervezett túrák oda is. Annyira szuper hely, nagyon pusholnám, hogy menjél, de nem akarok semmit pusholni. :D

  Dóri: Ausztria meg az advent ideális kombináció. :) Tőletek nincs is túl messze Graz! :)

  Sister: A norvég roadtrip isteni lenne! Trolltungát nézegettem én is, nagyon vonz a norvég természet (nincsenek lepkék! :D) Remélem, összejönnek a terveid!

 5. Izrael jó indítása lesz tényleg az évnek, alig várom, mit írsz/mesélsz majd róla. :)
  Nálam egy egynapos semmeringi út és Barcelona az, ami biztos, a többire még csak tervezgetés van, Korfu vagy esetleg a Garda-tó… Meglátjuk, mi lesz belőle. :)

 6. Annyira jó volt!
  Neked is szupi terveid vannak, a Garda-tó nálam is esélyes (főleg amióta a Call me by your name-et láttam!!). :)

Hozzászólás